четвер, 10 січня 2019 р.

Торт МАКОВИЙ

 Дуже смачний тортик з ніжним карамельним кремом. У нас він - традиційний новорічний десерт.  Готується легко та швидко. На фото торт не прикрашений.

Інгредієнти для тіста:
1 слянка маку;
150 гр. цукру;
2 стол. ложки меду;
6 яєць;
3 стол. ложки  мелених сухарів;
3 стол. ложки мелених горіхів;
0,5 чайн. ложки соди;
2 стол. ложки борошна.

Інгредієнти для крему:
банка вареного згущеного молока;
300 гр. масла


Приготування коржа 
Мак запарити, промити та ретельно злити воду, розтерти в макітрі. Додати цукор,мед та порціями жовтки, розтерти до пухкої консистенції та розчинення цукру.
Окремо збити білки до густої піни.
В жовтки, обережно помішуючи, додати сухарі, горіхи, соду, погашену оцтом та борошно. В кінці додати збиті білки та обережно перемішати зверху вниз. Тісто вилити у змащену олією та присипану борошном форму, діаметром 26 см., випікати при t = 220 протягом 30 хвилин.


Приготування крему
Розм'якле масло збити зі згущеним молоком.

Остиглий корж розрізати навпіл. Викласти крем на одну половину коржа, залишивши кілька ложок для змащення верху та боків торта, накрити другою половиною коржа. Верх та боки торта змастити тонким шаром крему, прикрасити горіхами.

Немає коментарів:

Дописати коментар