неділя, 5 березня 2017 р.

ПИРІГ "ЧЕСЬКИЙ"

Дуже смачний пиріг із маково-яблучною начинкою з горішками та родзинками. Пиріг виходить великим, а готується легко, адже два кржі, між якими соковита  та ніжна начинка, печуться разом. Смакуватиме усім!


Тісто:
250 гр. масла, або маргарину
100 гр. цукру
4 стол. ложки сметани
6 жовтків
400 гр. борошна
1 чайн. ложка соди + оцет (пакетик  18 гр. розпушувача для тіста )
Масло чи маргарин збити з цукром , по одному додавати жовтки , продовжуючи збивати.
Вмішати сметану, додати борошно, розпушувач або соду. Замісити тісто. Тісто виходить липким.
Маково - яблучна начинка:
1 склянка маку
1 склянка родзинок
1 склянка волоських горіхів
3 столові ложки сухарів
2 столові ложки какао
300 гр. цукру
6 білків
1кг. яблук
Мак запарити розтерти або змолоти. Горіхи подрібнити. Яблука очистити , натерти на грубій тертці, добре відтиснути. Білки збити. До маку додати цукор, горіхи, яблука, родзинки. Додати сухарі та какао, Частинами додавати збиті білки, все легко вимішати.
Квадратну форму встелити кулінарним папером, або присипати мукою. Половину тіста розподілити по формі, викласти макову масу, зверху обережно викласти розкачану другу половину тіста (для цього можна використати качалку на якій закрутити тісто а потім розкрутити зверху по маковій масі. Випікати пиріг 1 годину при температурі 180*С
(замість волоських горіхів можна додати  інші, замість родзинок – сухофрукти)

Немає коментарів:

Дописати коментар