пʼятниця, 19 січня 2018 р.

ІМБИРНЕ ПЕЧИВО

Смачне, ароматне, корисне печиво. За запропонованим рецептом завжди вдається. А за допомогою красивого декору, до будь якого свята можна зробити чудовий подарунок.





Для тіста:
  Масло (розм’якле) розтерти з цукром, додати мед та яйце , перемішати.
Окремо в борошно додати , мелений імбир, корицю, соду та  все перемішати.
В суміш борошна та спецій додати масляну суміш та замісити тісто.
Залишити на 1-2 години в холодильнику (можна на ніч).
Розкачувати тісто на 8 мм , вирізувати формочками фігурки, розкладати на деко вкрите папером для випічки на відстані , печиво підростає при випіканні.

Випікати при  t=170  до появи легкого золотистого кольору по краю.

Для глазурі:
   Яйце ретельно помити, білок відокремити від білка, збити лопаткою. Додати частину цукрової пудри, розтерти лопаткою, додати лимонний сік та решту цукрової пудри. Розтирати протягом кількох хвилин до густої, білої, глянцевої маси. 
  За густиною буває гразур густа: лінія проведена на поверхні маси зникає за 20 секунд, нею склеюють деталі в композицію.
   Глазур середньої густини: лінія проведена на поверхні маси зникає за 10 секунд, нею роблять контури та заливають поверхню.
   Глазур рідка: лінія проведена на поверхні маси зникає за 5 секунд, нею  заливають поверхню.

Немає коментарів:

Дописати коментар