Пиріг - просто смакота! А ще він виходить досить величеньким і тому стане гарною та смачною випічкою будь якого свята. Спробуйте.
Тісто:
150 гр. маргарину;
1 склянка цукру;
2 яйця;
2 чайні ложечки порошку для печива (польського виробництва);
400 гр. борошна
Маргарин розтерти з цукром, яйцями. До борошна додати порошок для печива, перемішати. Додати до борошна суміш з яєць і маргарину та замісити тісто. Тісто виходить липким. Поділити тісто на дві частини, одну частину розкачати та спекти корж у вистеленій кулінарним папером прямокутній формі.
Макова начинка:
200 гр. маку;
2 яйця;
0,5 склянки цукру;
горіхи
Мак запарити та розтерти з цукром. Додати яйця та подрібнені горіхи.
Сирна начинка:
700 гр. кисломолочного сиру
2 яйця;
1 склянка цукру;
100 гр. масла;
2 столові ложки крохмалю.
Сир перетерти, додати яйця, цукор та розтоплене масло, перемішати. Додати крохмаль та ще раз все перемішати.
Яблучна начинка:
1 кг. яблук;
200 гр. цукру;
1 пачка галяретки з лимонним смаком (польського виробництва)
Яблука очистити та порізати дольками, додати цукор та тушкувати до їх розм'якнення, трішки остудити та додати галяретку, добре перемішати.
Приготування
Другу половину тіста розкачати та викласти у вистелену кулінарним папером форму. Зверху на тісто викласти макову начинку, на мак - сирну. Випікати при t=180 протягом 30-40 хв.
Коли готовий пиріг вистигне викласти зверху на сирний шар охололу яблучну начинку і зверху на неї раніше спечений корж, добре притиснути корж до яблучного шару. Готовий пиріг полити розтопленим шоколадом.
Немає коментарів:
Дописати коментар