неділя, 30 вересня 2018 р.

ГОРІХОВИЙ ПИРІГ

  Дуже смачний пиріг, хочеться готувати його ще і ще, щоб знову насолоджуватись цим неймовірним смаком. Не важкий у приготуванні і виходить досить великим.

Для тіста:
3,5 склянки борошна;
250 гр. маргарину
3 жовтки;
300 гр. сметани;
0,5 чайн. ложки соди.

Маргарин та борошно перетерти у крихту. Окремо збити жовтки, сметану та соду. Змішати борошно з маргарином із сметанно-жовтковою сумішшю, замісити тісто, поставити у холодильник на 40 хвилин.

Начинка:
0,5 літри очищених горіхів перемолоти. Збити 4 яєчні білки з 1,5 склянкою цукру в круту піну. Додати до білків горіхи , перемішати.

З тіста розкачати 4  тонких коржі прямокутної форми.
Форму встелити кулінарним папером. Викласти корж з тіста, начинку, і т. д., зверху має бути корж. Пиріг змастити збитим з 1 чайн. ложкою чайної заварки  жовтком. Порізати пиріг на прямокутні шматки. Випікати при t= 180, протягом 40 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар